Solliciteren tijdens de Corona-crisis

Solliciteren tijdens de Corona-crisis

Wij krijgen veel vragen binnen van kandidaten die willen solliciteren, of het wel zin heeft om in deze Corona-crisis te solliciteren. Veel werkzoekenden merken dat vacatures op jobboards verouderd zijn of niet meer actueel zijn door de Corona-crisis. Het is natuurlijk erg vervelend als je veel aandacht hebt besteed aan een sollicitatie en vervolgens bericht krijgt dat de vacature niet meer actueel is. Heeft het dan helemaal geen zin om te solliciteren? Zeker wel!

Graag leggen we uit waarom en geven we je graag een aantal tips mee om goed voor de dag te komen bij recruiters in deze periode rondom het Corona-virus.

Blijf solliciteren, je komt vanzelf aan bod

Bedrijven en ook onze opdrachtgevers hebben afgelopen tijd veel moeten improviseren om de organisatie draaiende te houden. Voor personeel moesten hals over kop thuiswerkplekken worden ingericht, vergaderingen moesten via een videoverbinding tot stand worden gebracht en veel processen moesten anders worden ingericht. Dit vergt tijd en aanpassingsvermogen. Een situatie waarbij het aannemen van nieuw personeel op een lager pitje komt te staan. Maar ook bedrijven en onze opdrachtgevers zullen tijdens de crisis of na de crisis weer gaan groeien en een manier hebben gevonden om ook nieuw personeel aan te kunnen nemen. 

Daarom is het belangrijk om te blijven solliciteren en je cv achter te laten bij (onze) recruiters. Als er vanuit onze opdrachtgevers vervolgens nieuwe vacatures online komen, ben jij de eerste die naar boven komt in onze database! Als onze opdrachtgevers weer gaan groeien, weten wij precies waar zij jou kunnen gebruiken om deze groei te kunnen realiseren. Je zou het kunnen vergelijken met dat ene legosteentje wat je tegenkomt tussen alle andere steentjes. Je intuïtie weet dat je hem straks moet plaatsen, maar nu nog niet. Je bewaart hem of legt hem apart zodat je hem straks direct kan pakken en verder kan bouwen aan groei van het bouwwerk. Zorg dat bedrijven straks jouw cv kennen en eruit pakken om verder te groeien! 

Solliciteer bij cruciale beroepen tijdens de corona-crisis

Er zijn ook veel bedrijven waarbij er nu al veel meer business is bij gekomen en waar er juist veel vacatures zijn. In de cruciale beroepen is de vraag erg groot. Naast uiteraard de zorg kun je ook denken aan logistiek (pakketbezorging), supermarkten, de agrarische sector en de klantenservice afdelingen van bedrijven. 

Uit onderzoek van het Sollicitatielab (2020) blijkt dat 35% van de bedrijven de wervingsactiviteiten tijdelijk heeft stopgezet. Dit zelfde onderzoek laat zien dan 57% van de bedrijven de werving niet heeft stopgezet en volop bezig zijn om nieuw talent te werven. Ga daarom door met solliciteren waar anderen denken tijdelijk te moeten stoppen. Wie weet pak jij juist nu die gewilde plek bij die ene werkgever. 

Wees voorbereid op een belletje

Zorg dat je sollicitatiebrieven en je cv er verzorgt uitzien, dat je voorbereid bent als de recruiter belt en dat je juist nu weet te vertellen waarom de organisatie jou nodig heeft. Ook bij Callega Klantcontact Recruitment zijn er op dit moment minder vacatures beschikbaar. De beschikbare vacatures kan je hier vinden. Een aantal vacatures hebben we open laten staan ter inschrijving, we verwachten dat we binnenkort weer kunnen gaat starten met de sollicitatieprocedures voor deze vacatures. Wil jij als eerste hier voor in aanmerking komen? Solliciteer dan nu! Wie weet ben jij straks onze nieuwe ‘callega’! 

Uiteraard houden we tijdens onze sollicitatieprocedures de richtlijnen van het RIVM aan. Wij zorgen voor een veilige werkomgeving zodat jij gezond kan blijven en je werk kan blijven doen.

© Callega Klantcontact Recruitment, 2023. Alle rechten voorbehouden.