Efficiënt thuiswerken doe je zo

Efficiënt thuiswerken doe je zo

Thuiswerken: veel mensen in Nederland hebben het ervaren afgelopen jaren en het lijkt een blijvend iets te worden. Het scheelt reistijd, je hebt alles bij de hand en hoeft er niet elke dag op en top uit te zien. Toch zitten er ook nadelen aan. Je beweegt minder, je hebt wellicht niet de optimale werkomgeving en je focus kan elders liggen. In deze blog geven we je 3 tips waarmee jij je thuiswerkdag toch efficiënt kan doorbrengen.  

Zorg voor een goede werkhouding

Thuis of op kantoor- een goede werkhouding is altijd van belang. Tijdens je werk bij een callcenter zul je voornamelijk achter een bureau zitten. Om klachten te voorkomen zijn er een aantal tips om je werkdag zo prettig mogelijk te kunnen doorbrengen. Zorg er zo ten eerste voor dat je beeldscherm recht voor je staat met gemiddeld een armlengte afstand. Wanneer je op een laptop werkt, kun je dit waarborgen door een laptop standaard aan te schaffen. Zo staat hij op ooghoogte en hoef je niet je rug de hele dag voorover te buigen.  Zorg er daarnaast voor dat je in een comfortabele stoel zit waarin je rug goed wordt ondersteund en je een actieve zithouding kunt aannemen. Een verstelbare stoel is hierbij wel zo fijn. Zo kun je de stoel ook aanpassen op de hoogte van je beeldscherm. Je rug zal je dankbaar zijn. Als laatste is het belangrijk om dichtbij een raam te werken en voldoende daglicht te hebben op je werkplek. Hiermee maak je vitamine D aan en zal je beter functioneren tijdens je werk. 

Beweeg regelmatig

Ondanks dat je hetzelfde werk doet, beweeg je een stuk minder wanneer je thuis werkt. De reis naar werk, het rondje lopen met collega’s in de pauze of het praatje bij het koffiezetapparaat: deze beweegmomenten vervallen. Om zo fit mogelijk te blijven tijdens je thuiswerk, is het van belang om momentjes op te zoeken om in beweging te blijven. Tijdens je werk bij een callcenter bel je de hele dag door. Ideaal om af en toe in je thuiswerk kamer rond te lopen tijdens een call. Probeer daarnaast in je lunchpauze altijd minimaal een kwartiertje in de buitenlucht te lopen. Het ideale beeld is wanneer je 10.000 stappen per dag loopt, maar elk beetje helpt. Wanneer het echt niet lukt om af en toe een stukje te wandelen, is een hele laagdrempelige manier voor beweging om te bewegen in je stoel zelf.  Draai je knieën van links naar rechts zonder je romp of gezicht mee te bewegen. Op deze manier kan je bewegen zonder de focus te verliezen op je beeldscherm. 

Werk in een overzichtelijke omgeving

Als laatste is het belangrijk om in een overzichtelijke omgeving te werken. Op kantoor heb je waarschijnlijk een groot bureau met genoeg ruimte voor je documenten en een extra beeldscherm. Probeer dit ook te realiseren op jouw thuiswerkplek. Het is bewezen dat een overzichtelijke werkplek zorgt voor een hogere productiviteit, puur omdat veel drukte en onoverzichtelijkheid het gevoel kan geven dat je bezig bent met 10 verschillende taken, maar dit helemaal niet zo is. Ruim dus aan het eind van je thuiswerkdag je documenten netjes op (zowel fysiek als digitaal), creëer genoeg opbergruimte en zorg voor voldoende daglicht. 

Op zoek naar de ideale thuiswerk baan? Bekijk onze vacatures op: www.callega.nl/vacatures

© Callega Klantcontact Recruitment, 2023. Alle rechten voorbehouden.